Dieta low carb jest bez wątpienia popularną metodą wspomagania redukcji tkanki tłuszczowej. Podstawowym jej założeniem jest ograniczenie ilości węglowodanów do 100-150 g dziennie, gdzie większość ustalamy w okolicy treningu lub w przypadku treningu rano całość w posiłku po treningu. Z kolei dzień wcześniej na kolację można zjeść większość z puli [...]
[...] ja sie spotkałem z teoriami na temat zalanej sylwetki po laktozie w wywiadach z zawodnikami . A oni raczej maja dostep do innych supli i nie musza pic mleka jako jednego źródła białka. Co dziwniejesze niektorzy całkiem odstawiaja nabiał podczas rzeźbienia co już jest wogole dla mnie niejasne. Ps.Obecnie pije 0,5 litra mleka na dzień i jjem [...]
[...] wpływ nie tylko na wyniki sportowo, ale również, a nawet przede wszystkim nasze zdrowie. Posiłki w diecie zbilansowanej powinny być pełnowartościowe. Dobieramy więc zalecane źródła białka, tłuszczów i węglowodanów, starając się bazować najlepszych jakościowo a niekoniecznie naleśnikach, czy pierogach z mąki pszennej. Warto w takiej sytuacji [...]
[...] Wśród źródeł makroskładników, które warto włączyć do naszej diety, zaliczamy: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html - źródła białka http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html - źródła tłuszczów [...]
Cześć! Jeżeli jesz niedużo, to na pewno nie będziesz miał dużej masy mięśniowej i łatwo wpaść w przekonanie, że jest się ektormorfikiem. Przede wszystkim warto byś odpowiednio wyliczył swoją kaloryczność i skupił się na poprawnym podziale makroskładników. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. [...]
Problem Twojej sylwetki, jak i sporej części osób jest taki, że nie masz diety. W ten sposób niestety ciężko o znaczną zmianę sylwetki na estetyczną. Do pewnego stopnia być może coś zmienisz. Jednak jak sam widzisz, przytyłeś 10 kg i otłuściłeś organizm. Nie jest aż tak źle, ale dalsze budowanie masy mięśniowej na oko, bez diety zdecydowanie może [...]
co do makroskładników to liczysz zpaotrzebowanie, dodajesz 200-300kcal i rozdzielasz na 2g białka i 1-1,5g tłuszczu na kg masy ciała, a po tym jak to dobierzesz będziesz wiedział ile dać węgli, bo dodasz je z pozostałych kcal - 1g białka 4kcal, 1g tłuszczu 9kcal, 1g węgli 4 kcal http://www.sfd.pl/ -t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie [...]
[...] zdaje sobie sprawę z tego, że białko jest podstawowym budulcem naszych mięśni. Z tego też względu zdecydowanie warto skupić się na tym, aby bazować na jak najlepszych jego źródłach pod względem jakości. Będą to zdecydowanie źródła białka zwierzęcego, takie jak: - mięsa (drób, wieprzowina, wołowina, cielęcina, dziczyzna), - ryby (wszelkie świeżę [...]
[...] tego też względu zdecydowanie warto zgłębić ją w tym kierunku. Dieta powinna być odpowiednio zbilansowana i bazować na jak najlepszych produktach pod względem jakości. Są to źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Z tego też względu warto zaznajomić się z nimi: 1. Źródła białka: [...]
Wiele osób, szczególnie tych bardzo szczupłych zastanawia się, co należy zrobić, aby zwiększyć masę ciała. Najlepiej jak najwięcej i jak najszybciej. Droga do tego niestety nie jest taka prosta. Wystarczy skupić się na pewnych podstawach, ale efekty nie są takie, jak wyobraża sobie większość osób. Kształtowanie sylwetki nie jest sprintem, a [...]
[...] wyniku odejmujemy około 300 kcal. Mając ujemny bilans kaloryczny, rozkładamy go na zalecane ilości makroskładników. Będą to: - białko w ilości 2 g/kg masy ciała (zalecane źródła białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html, - tłuszcze 1-1,3 g ( źródła tłuszczów: [...]
[...] na makroskładniki: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów. Następnie podzielić na ilość posiłków, która nam odpowiada. Spożywać z kolei należy źródła makroskładników z zalecanych źródeł: - źródła białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html - źródła tłuszczów: [...]
[...] Następnie od otrzymanego wyniku odjąć około 300 kcal. Wynik z kolei podzielić na zalecane ilości makroskładników: - 1,6-2 g białka na kg masy ciała (źródła białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html), - 1 g tłuszczów (źródła tłuszczów: [...]
Przejzalem stronke www.nutritiondata.com w poszukiwaniu zrodel bialka roslinnego przekraczajacego wynik 100. Z tego co wyczytalem ta wartosc jest dosc umowna, wiec produkt, ktory ma wynik np 80-90 ma co prawda mniejsza wartosc biologiczna ( glownie lizyny )lecz nie jest bialkiem zupelnie bezwartosciowym. W kazdym razie znalezienie bialek [...]
Spróbuj może sam ulozyc , to nie jest aż tak ciężkie Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jakzabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła [...]
[...] i zdrowia. Warto jednak wiedzieć, co powinno znaleźć się w takiej diecie. Niestety nie każdy zdaje sobie z tego sprawę. Podstawą diety zbilansowanej powinny być odpowiednie źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Im mniejsze przetworzenie produktu, tym lepsza jest jego jakość. Warto więc zwracać na to uwagę. Do zalecanych źródeł składników [...]
[...] stanowią resztę puli kcal. W takiej sytuacji warto pamiętać o tym, że 1 g białka i węglowodanów wynosi 4 kcal, a 1 g tłuszczów 9 kcal. Poznać powinieneś również zalecane źródła makroskładników, a są to: - źródła tłuszczów: https://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html - źródła białka: [...]
Tkanka tłuszczowa niestety dręczy nas od zawsze i zawsze będziemy musieli z nią walczyć. W walce tej warto pamiętać o tym, co jest podstawową pomocą. Są to bez wątpienia treningi siłowe i odpowiednia dieta. Sama to zauważyłaś, po stwierdzeniu, że byłaś nieaktywna i źle się odżywiałaś. Kwestia jednak tego, aby te treningi i dieta były odpowiednie, [...]
Witaj> Czy nadmiar białka może wpływać negatywnie na cerę (wypryski, zaskórniki) oraz na trawienie? tak, nadmiar bialka moze miec wplyw na to, jak wyglada cera, jednak nie tylko jego ilosc ma znaczenie, ale przede wszystkim skad pochodzi. zrodla bialka, np. mleczne, moga dawac u wielu osob reakcje alergiczna, ktora da znac o sobie poprzez [...]